Nyheter

Åby 17 Maj


Från vänster: Cadywampus, Wine Lane, Ronzon Face ocht Letizia May.

Hästarna fortsätter att visa form och jag kan inte vara annat än nöjd med dem.

Wine Lane debuterade som 3:a från spår 5. Vi tog det lugnt från start och kunde avsluta bra i ett mindre fält. Finns en del att plocka av på henne så det ser vi fram emot!

Ronzon Face verkar det inte spela någon roll vad för beslut jag tar för inget stämmer i loppen, han har form och känns fin men i 3:e spår hela loppet klarar inte många av så vi får prova igen.

Letizia May gjorde det helt ok från bakspår på 20 meters tillägg. Hon skötte sig i volt vilket var skönt att se. 4:e plats får vara godkänt denna gången.

Cadywampus avslutade kvällen som 2:a efter att gått utvändigt ledaren sista 1300 metrarna. Positiv utveckling på henne.

Vi kämpar vidare med Jägersro idag. Kanske har vi lite medvind där med.

Mantorp 30/4

Comebackande Amphibian Madness fick inga slantar med sig från Mantorp då hon satt fast in på linjen. Hon kändes fin och loppet gav en bra känsla så med detta race i kroppen ser vi fram emot nästa start som kommer inom kort. Då rycker vi skorna och sätter på biken.

Letizia May gjorde debut för oss och gjorde det bra, efter en snäll resa blev vi fast med rubbet sparat tyvärr! Vi siktar på nytt race inom kort och då hoppas vi på lite bättre klaff.

Första årssegern


Foto: Lars B Persson

Ronzon Face gjorde sin fjärde start för året igår på Halmstad och då kom segern. Efter ett par galopper på V75 och en 4:e plats kom den. Ronzon kändes stark och stabil hela vägen igår och här varvet från mål var han ordentligt löpsugen!


Foto: Lars B Persson

När jag bad honom öka 100meter från mål så längde han bara på steget med bra tag i bettet. Tussar och norsk hade vi inte behövt utrusta honom med denna dagen. Segern blev säker och som bilden avslöjar kändes den väldigt bra så klart!


Foto: Lars B Persson

I vinnarcirkeln fick vi blommor och en chipspåse till skötaren Ninne, vi säger Grattis till Ryka Invest AB som äger och så får vi njuta lite av detta.

En tyska anlände

När vi var på Jägersro igår och tävlade med Vekas Goldwing fick vi även med oss en ny häst hem i form av Latizia May. Vekas Goldwing höll sig i skinnet hela vägen och kändes bra, dock väldigt seg så till nästa start ska vi lätta honom ganska rejält, snackar knappt 800g/ hov då!

Latizia May är inköpt av Ryka Invest AB och vi är tacksamma för förtroendet att få ta hand om henne. Sambon och skötaren blev kär direkt!

Nya hästägare

I fredags fick vi in Papa Crowe i träning, en till synes trevlig kille med bra storlek. Lite intressant då mamman är syster med Commander Crowe! Vi hälsar Firma Stall IXI välkommen!

Jägersro 31/1

Vi var på Jägersro denna blöta onsdag med 2 av våra hästar. Vekas Goldwing gjorde comeback efter långt uppehåll och det viktiga för hans del idag var att trava hela vägen. Han fungerade fint hela vägen in i mål som 4:a och har nu fått ett lopp i kroppen så till nästa start får vi sätta på ett huvudlag så han blir lite piggare då han var väldigt trög med öppet idag. Han får godkänt.

Callipygian gjorde också comeback. Han kändes fin i travet och var på hugget men luften gick ur honom fullständigt ca 500m från mål. Han underpresterade tyvärr och vi får försöka hitta vad det hela handlade om idag, jag hoppas bara att det inte är nått allvarligare fel med honom!

Halmstad 22/1

Comebacken för Smevikens Madonna kunde slutat bättre, Det blev galopp in mot första sväng och det blev bara fel. Hon fick ett jobb efter galoppen och kändes ok så vi letar nya uppgifter.

Vi hade även med oss Vekas Goldving och Callipygian in till Halmstad och dessa gick ett fint banjobb innan tävlingarna, vi hoppas få ut dem på banan snart då de börjar kännas redo.

Debut på Valla

Denna snöiga och härliga tisdag kväll gjorde Miss Golden Wine debut i huvudstaden på ett bra sett. Från bricka 9 blev det sist invändigt och när tåget skulle gå 700 kvar så var det bara ryggar överallt. Körande Björn backade loss 350m från mål för att ta sig ut i fjärde spår och sedan gick det undan. Goldie spurtade starkt över upploppet och slutade fyra på 18,9 i snöyran. Bra debut med en snabb avslutning ger mersmak. Vi siktar mot nästa uppgift!

Början på 2018

I onsdags gjorde stallet årsdebut genom Am i wrong på Åby och v86. Snabb startade till ledningen i säker stil och släppte för att undvika en för tuff öppning på en lite lurig bana, banan var riktigt sugande och det visade sig i flera lopp. Efter en löpning i just rygg ledaren så blev resultatet en 2:a plats. Vinnaren var riktigt bra och gick inte att göra något åt idag.

Årets andra start stod Ronzon Face för på Jägersros V75 omgång. Från spår 11 då vi blev nedstrukna ett spår kändes han riktigt laddad och med lite strul på vägen och en galopp, och del ryggtavlor i vägen på upploppet satt vi fast med krafter kvar som 6:a i mål. Klart nöjd med hästen men resultatet kunde vart bättre så vi siktar på nästa uppgift!

Loppkommentarer den senaste veckan

Nu har stallet rört på sig ordentligt den senaste veckan med starter över halva landet känns det som.

På Åby den 27/7 startade Amphibian Madness och R.K. Rapida.

Amphibian gjorde debut över 3140m auto och från spår 10 blev det en fjärdeplats som resultat. Första 500m i loppet gick alldeles för fort med tanke på underlaget och distansen, lika så första 1000m. Som 3:e häst i andra spår hela loppet fick hon en bra resa och kämpade hela vägen till linjen. En bra insats som vi är nöjda med!

Rapida startade från ett 11:e spår över 2140m voltstart. En 5:e plats blev resultatet och jag tycker hon får godkänt, pigg och spänstig i skymundan och vi laddar mot nästa uppgift med henne.

Halmstad och natt trav på fredagskvällen.

Vekas Goldwing klarade av sitt kval på ett bra sätt, han fick ett snällt upplägg och brukades aldrig.

Wine Lane fixade sitt premielopp med den lilla marginalen till slut. Efter att ha snubblat 140m från mål så kom galoppen, det var nästan som om hon såg 100m stolpen och tänkte att nu måste jag ju trava igen vilket gjorde att hon klarade sig. En fin häst som vi laddar mot kval nu.

Mantorp 31/7. Vi lastade 3 hästar från stallet, vilka startade i lopp 8, 11 & 12…! (Kom igen nu ST, ska vi köra mer än tio lopp på kvällstravet så måste vi kunna flytta fram första start med en timme väll?)

Callipygian startade i Breeders Crown för 3-åriga hingstar och valacker, från spår 8 kändes det som en tuff uppgift. Det taktiska valet med att inte ladda från 8:e, vilket man undviker i de flesta fall, blev helt fel, vi tappade alldeles för mycket mark på det i det väldigt utdragna fältet. Han kändes fin och gjorde det bra men loppet är bara att glömma så vi får sikta på nästa race!


Askhults Sigvard värms på Mantorp 31/7


Askhults Sigvard, Mantorp 31/7

Askhults Sigvard gjorde sin comeback för sulky efter att inte sett en på ca 3 år (fått 5 montélopp i kroppen), från bricka 14 bakom bilen får jag säga att han levererade. 4:a på nya rekordet 14,4 2140m auto är vi klart nöjda med!

Quila Tilly startade från ett innerspår på 20m tillägg i 12:e loppet, efter en resa i 2:a, 3:e utvändigt kunde hon över upploppet utan större ansträngning plocka ner favoriten och ta hem segern och en check på 20 000kr. Grattis till Ryka Invest AB som äger!


Quila Tilly och segerintervju på Mantorpstravet.

Jägersro och nu har det redan hunnit bli augusti!

Stallets representant denna dag var Am I Wrong som kom med seger från Karlshamn. I det 6:e loppet från bricka 3 bakom bilen blev det spets som planerat. Himlen öppnade sig under värmningen och banan blev där efter också tyvärr. Efter att fått tryck hela vägen så kom mjölksyran lite lite tidigt och vi fick se oss slagna strax innan linjen. 2:a blev vi på nya rekordet 13,5 och Amy får absolut godkänt!


Äga häst i nätverk?

KONTAKT

Tommy Karlstedt
Hummervägen 30
311 92 Falkenberg

Mobil: 0707-663996
Email: tommy_karlstedt@hotmail.com