Nyheter

Dubbla segrar x2!


Miss Golden Wine till vänster och Am I Wrong till höger. Sambon Ninne i mitten.

 
För drygt en vecka sedan gjorde vi vårt första framträdande sedan vi flyttat till Dunevad. Av 2 möjliga blev det 2 segrar till glada odds. Både ”Goldie” och ”Amy” gjorde fina lopp och oss stolta.

 

Till vänster Amphibian Madness, mitten är sambon Ninne och till höger Miss Golden Wine.

 
I fredags fick dessa damer starta på Axevalla och till vår glädje fick stallet en ny dubbel.
”Goldie” hade tagit förra veckans lopp på bästa sätt och tog sin andra raka seger på ett övertygande sätt.
”Madde” som skulle få ett lopp i kroppen denna dag stod för en rejäl spurt sista 700 i ett upppullat lopp denna fredag. Efter en svepning på bortre lång så höll hon storstilat hela vägen in på ca 10,5 sista 700m. Riktigt roligt!

Axvalla

Callipygian (bilden) och Am i Wrong var 2 hästar från stallet som luftade sig på Axvalla under torsdag kvällen. Callipygian vann sitt lopp med Henna Halme i biken på ett bra sätt med krafter kvar. Han har visat god form och den verkar hålla i sig! Vi säger grattis till ägargänget i Travisnet!

Am i Wrong gjorde comeback efter uppehåll och presterade som väntat lite segt och behöver lopp i kroppen för att komma igång men en 6:e plats fick vi med oss hem.

STOR satsning klar!

I dagarna så gjorde vi klart affären av Dunevad Travcamp och från den 1/11 kommer vi vara licenserade på Åbytravet.
Det är med stor glädje vi gör denna satsning och får chansen att utveckla våran verksamhet med allt som det innebär!
Och det känns oerhört spännande att få tillhöra Åby och kunna ta del av deras fantastiska tävlingsanläggning som erbjuder möjligheterna att kunna ta emot våra kunder på ett nytt och modernt sätt.

Åby


Igår torsdag var vi på Åby och tävlade med Amphibian Madness som vann till ca 27 ggr. Efter ett par genomkörare så har formen infunnit sig och loppet igår löste sig perfekt till våran fördel. ”Madde” svarade riktigt bra när hon fick anfallsorder och avgjorde ganska enkelt. Segern var värd 30 000kr.

Wine Lane

I det nionde loppet startade 3 årige Wine Lane som provade bilstart för första gången med utgångsläge nr 5. Hon klarade det fint utan att vi laddade något med henne. En mycket humörs betonad dam som verkligen inte gillar stänk och har haft problem med travet när hon tävlat med skor. Denna gången drog vi av skorna på henne och det slog väl ut med en övertygande seger. Från 3:e utvändigt rundade hon fältet och tog över ledningen 350meter från mål och kunde defilera hem loppet sedan. Vi gratulerar ägarna Stall Veka!

Viola Macarena (e.From Above) är det 2 åriga stoet som avlade sitt premielopp på bästa sätt denna dag. Godkänd utan problem. Äger gör Ronnie Brorsson & Avus AB.

Callipygian

I måndags körde Halmstad lunchtrav och stallet hade 2 starthästar och en premielopps häst med. Först ut var Callipygian i det andra loppet. Från bricka 11 bakom bilen i ett väldigt tempo fattigt lopp där favoriten fick bestämma tempot fick ”Calle” avancera fram till dödens ca 1400 kvar och stod för en bra prestation som målfotoslagen 2:a. Han kämpade tappert. Klart nöjd med honom!

Åby 17 Maj


Från vänster: Cadywampus, Wine Lane, Ronzon Face ocht Letizia May.

Hästarna fortsätter att visa form och jag kan inte vara annat än nöjd med dem.

Wine Lane debuterade som 3:a från spår 5. Vi tog det lugnt från start och kunde avsluta bra i ett mindre fält. Finns en del att plocka av på henne så det ser vi fram emot!

Ronzon Face verkar det inte spela någon roll vad för beslut jag tar för inget stämmer i loppen, han har form och känns fin men i 3:e spår hela loppet klarar inte många av så vi får prova igen.

Letizia May gjorde det helt ok från bakspår på 20 meters tillägg. Hon skötte sig i volt vilket var skönt att se. 4:e plats får vara godkänt denna gången.

Cadywampus avslutade kvällen som 2:a efter att gått utvändigt ledaren sista 1300 metrarna. Positiv utveckling på henne.

Vi kämpar vidare med Jägersro idag. Kanske har vi lite medvind där med.

Mantorp 30/4

Comebackande Amphibian Madness fick inga slantar med sig från Mantorp då hon satt fast in på linjen. Hon kändes fin och loppet gav en bra känsla så med detta race i kroppen ser vi fram emot nästa start som kommer inom kort. Då rycker vi skorna och sätter på biken.

Letizia May gjorde debut för oss och gjorde det bra, efter en snäll resa blev vi fast med rubbet sparat tyvärr! Vi siktar på nytt race inom kort och då hoppas vi på lite bättre klaff.

Första årssegern


Foto: Lars B Persson

Ronzon Face gjorde sin fjärde start för året igår på Halmstad och då kom segern. Efter ett par galopper på V75 och en 4:e plats kom den. Ronzon kändes stark och stabil hela vägen igår och här varvet från mål var han ordentligt löpsugen!


Foto: Lars B Persson

När jag bad honom öka 100meter från mål så längde han bara på steget med bra tag i bettet. Tussar och norsk hade vi inte behövt utrusta honom med denna dagen. Segern blev säker och som bilden avslöjar kändes den väldigt bra så klart!


Foto: Lars B Persson

I vinnarcirkeln fick vi blommor och en chipspåse till skötaren Ninne, vi säger Grattis till Ryka Invest AB som äger och så får vi njuta lite av detta.

En tyska anlände

När vi var på Jägersro igår och tävlade med Vekas Goldwing fick vi även med oss en ny häst hem i form av Latizia May. Vekas Goldwing höll sig i skinnet hela vägen och kändes bra, dock väldigt seg så till nästa start ska vi lätta honom ganska rejält, snackar knappt 800g/ hov då!

Latizia May är inköpt av Ryka Invest AB och vi är tacksamma för förtroendet att få ta hand om henne. Sambon och skötaren blev kär direkt!


KONTAKT

Tommy Karlstedt
Höga Dunevad 1
519 96 Fotskäl

Mobil: 0707-663996
Email: tommy_karlstedt@hotmail.com