Nyheter

Åby


Igår torsdag var vi på Åby och tävlade med Amphibian Madness som vann till ca 27 ggr. Efter ett par genomkörare så har formen infunnit sig och loppet igår löste sig perfekt till våran fördel. ”Madde” svarade riktigt bra när hon fick anfallsorder och avgjorde ganska enkelt. Segern var värd 30 000kr.

Wine Lane

I det nionde loppet startade 3 årige Wine Lane som provade bilstart för första gången med utgångsläge nr 5. Hon klarade det fint utan att vi laddade något med henne. En mycket humörs betonad dam som verkligen inte gillar stänk och har haft problem med travet när hon tävlat med skor. Denna gången drog vi av skorna på henne och det slog väl ut med en övertygande seger. Från 3:e utvändigt rundade hon fältet och tog över ledningen 350meter från mål och kunde defilera hem loppet sedan. Vi gratulerar ägarna Stall Veka!

Viola Macarena (e.From Above) är det 2 åriga stoet som avlade sitt premielopp på bästa sätt denna dag. Godkänd utan problem. Äger gör Ronnie Brorsson & Avus AB.

Callipygian

I måndags körde Halmstad lunchtrav och stallet hade 2 starthästar och en premielopps häst med. Först ut var Callipygian i det andra loppet. Från bricka 11 bakom bilen i ett väldigt tempo fattigt lopp där favoriten fick bestämma tempot fick ”Calle” avancera fram till dödens ca 1400 kvar och stod för en bra prestation som målfotoslagen 2:a. Han kämpade tappert. Klart nöjd med honom!

Åby 17 Maj


Från vänster: Cadywampus, Wine Lane, Ronzon Face ocht Letizia May.

Hästarna fortsätter att visa form och jag kan inte vara annat än nöjd med dem.

Wine Lane debuterade som 3:a från spår 5. Vi tog det lugnt från start och kunde avsluta bra i ett mindre fält. Finns en del att plocka av på henne så det ser vi fram emot!

Ronzon Face verkar det inte spela någon roll vad för beslut jag tar för inget stämmer i loppen, han har form och känns fin men i 3:e spår hela loppet klarar inte många av så vi får prova igen.

Letizia May gjorde det helt ok från bakspår på 20 meters tillägg. Hon skötte sig i volt vilket var skönt att se. 4:e plats får vara godkänt denna gången.

Cadywampus avslutade kvällen som 2:a efter att gått utvändigt ledaren sista 1300 metrarna. Positiv utveckling på henne.

Vi kämpar vidare med Jägersro idag. Kanske har vi lite medvind där med.

Mantorp 30/4

Comebackande Amphibian Madness fick inga slantar med sig från Mantorp då hon satt fast in på linjen. Hon kändes fin och loppet gav en bra känsla så med detta race i kroppen ser vi fram emot nästa start som kommer inom kort. Då rycker vi skorna och sätter på biken.

Letizia May gjorde debut för oss och gjorde det bra, efter en snäll resa blev vi fast med rubbet sparat tyvärr! Vi siktar på nytt race inom kort och då hoppas vi på lite bättre klaff.

Första årssegern


Foto: Lars B Persson

Ronzon Face gjorde sin fjärde start för året igår på Halmstad och då kom segern. Efter ett par galopper på V75 och en 4:e plats kom den. Ronzon kändes stark och stabil hela vägen igår och här varvet från mål var han ordentligt löpsugen!


Foto: Lars B Persson

När jag bad honom öka 100meter från mål så längde han bara på steget med bra tag i bettet. Tussar och norsk hade vi inte behövt utrusta honom med denna dagen. Segern blev säker och som bilden avslöjar kändes den väldigt bra så klart!


Foto: Lars B Persson

I vinnarcirkeln fick vi blommor och en chipspåse till skötaren Ninne, vi säger Grattis till Ryka Invest AB som äger och så får vi njuta lite av detta.

En tyska anlände

När vi var på Jägersro igår och tävlade med Vekas Goldwing fick vi även med oss en ny häst hem i form av Latizia May. Vekas Goldwing höll sig i skinnet hela vägen och kändes bra, dock väldigt seg så till nästa start ska vi lätta honom ganska rejält, snackar knappt 800g/ hov då!

Latizia May är inköpt av Ryka Invest AB och vi är tacksamma för förtroendet att få ta hand om henne. Sambon och skötaren blev kär direkt!

Nya hästägare

I fredags fick vi in Papa Crowe i träning, en till synes trevlig kille med bra storlek. Lite intressant då mamman är syster med Commander Crowe! Vi hälsar Firma Stall IXI välkommen!

Jägersro 31/1

Vi var på Jägersro denna blöta onsdag med 2 av våra hästar. Vekas Goldwing gjorde comeback efter långt uppehåll och det viktiga för hans del idag var att trava hela vägen. Han fungerade fint hela vägen in i mål som 4:a och har nu fått ett lopp i kroppen så till nästa start får vi sätta på ett huvudlag så han blir lite piggare då han var väldigt trög med öppet idag. Han får godkänt.

Callipygian gjorde också comeback. Han kändes fin i travet och var på hugget men luften gick ur honom fullständigt ca 500m från mål. Han underpresterade tyvärr och vi får försöka hitta vad det hela handlade om idag, jag hoppas bara att det inte är nått allvarligare fel med honom!

Halmstad 22/1

Comebacken för Smevikens Madonna kunde slutat bättre, Det blev galopp in mot första sväng och det blev bara fel. Hon fick ett jobb efter galoppen och kändes ok så vi letar nya uppgifter.

Vi hade även med oss Vekas Goldving och Callipygian in till Halmstad och dessa gick ett fint banjobb innan tävlingarna, vi hoppas få ut dem på banan snart då de börjar kännas redo.


Äga häst i nätverk?

KONTAKT

Tommy Karlstedt
Hummervägen 30
311 92 Falkenberg

Mobil: 0707-663996
Email: tommy_karlstedt@hotmail.com