Ett spännande andelskoncept som gör det enkelt att äga häst

Här kommer man kunna följa Timid, Rainbow och Future och deras aktiviteter.

 


Från vänster: Future, Timid, Rainbow


180505

Här ser vi Rainbow till vänster och baken på Timid när de värmer upp. Future har fått en liten spark på ett framben så hon har tagit det lugnt denna veckan. Allt ser bra ut så till veckan kan vi träna henne igen. Timid och Rainbow känns bra och utvecklas stadigt.

180420

Här ser vi R.K. Future som får jogga sina kilometrar. Hon blir klokare hela tiden och hon har fin spänst i steget.

R.K. Rainbow har joggat på nu i 2 veckor efter att ha haft en lättare förkylning. Hon kommer gå sina tempo jobb som vanligt till kommande vecka.

R.K. Timid fick också en lättare förkylning precis som Rainbow men den satt i någon vecka längre, nu är hon pigg som bara den och jag kommer nog få hålla i mig i veckan när hon ska tränas.180317
På bilden ser vi Rainbow som sträcker ut under sin fredagstur. Under veckan så har Future joggat sina turer på ett bra sett medan Timid och Rainbow gick sitt heat i onsdag och skötte sig bra, under fredagen blev det motion för allihopa.


180309
En vecka har gått för de unga och vi är fortsatt nöjda med dem! I början på veckan gick samtliga sina jobb på olika sätt och kändes fina, Future tränar kondition medan Timid och Rainbow tränar lite mer tempo i sina heat. Alla 3 agerar klokt och går stadigt framåt.
Planen var att de skulle gått jobb idag fredag men vädret gör att banan inte har varit som bäst i slutet på veckan så vi fick planera för lite helgjobb. Vädret säger att det ska frysa lite ikväll/natt vilket kommer göra att banorna sätter sig så vi kan köra imorgon förmiddag.


R.K.Timid har precis blivit borstad och fått kärlek efter träningspass och lunch, nu är hon ivrig på sin morot och att få komma ut i hagen och hitta något nytt att förstöra där den ligisten. Hon har skött sina jobb väldigt bra i veckan och man ser fram emot nästa jobb med henne!


Lite små damp har hon på gången R.K.Rainbow men bara i positiv bemärkelse, hon har gjort sina jobb tillsammans med Timid och ligger jämnsides hela vägen.


R.K.Future förbereds för lite arbete. Hon har lite humör damen men sköter sig bra och växer i jämna steg.


En vecka har gått och ovan ser vi Timid och Rainbow under deras fredagsjogg. I onsdags gick de sitt första 1600m heat och det känns som de tog det på rätt sätt. Future sköter sig fint under sin tömkörning också. Nästa vecka väntar nya jobb för hästarna och det ser vi fram emot!


 

På bilden ser vi aktern på Timid, det är bra fart i denna trevliga häst.

Ny vecka och nya krafter för våra hästar! Timid och Rainbow har tränat i solskenet och Future är snart i vagn också, hon sköter sig fint. Nästa jobb blir på onsdag och då är det första ”riktiga” jobbet för dem, allvaret börjar.

 Här ser vi Future som tränar och körs in samtidigt. Future som skadade sig i höstas har tränats genom att longerats en period nu för att bygga upp sig. Vi kombinerar inkörning med träning för hon har ett väldigt humör den här damen och är inte nöjd med att ha selen på sig. när hon accepterat selen är det dags för nästa steg, huvudlaget. Men jag tror det kommer sitta på under torsdagen och fredagens pass för hon blir stadigt bättre!Timid innan sitt arbetspass.

Rainbow på väg ut för att träna lite.

Timid efter avslutat pass där vagnen ska av innan vi plockar av resterande utrustning inne i stallet.

Under vecka 2 så har Timid och Rainbow varit ute och jobbat 3 gånger med varierande arbete, ett pass i backen, ett långt och lite långsammare pass och ett lite kortare pass i raskare takt, slängtrav. De känns pigga och spänstiga och står i växten båda 2. Future har fått en ny hagkompis som hon trivs bra med och hon ser riktig glad ut.


KONTAKT

Tommy Karlstedt
Höga Dunevad 1
519 96 Fotskäl

Mobil: 0707-663996
Email: tommy_karlstedt@hotmail.com